Radost z poznání
Houby a houbaři 9/2017
- Strašidelný červený hřib
- Dáma na vysoké noze
- Kupte si atlas a učte se na výstavách
- Jak se neztratit v lese
- Smrtící královny lesa

Strašidelný červený hřib
Kovář je krásný hřib se špatnou pověstí
Tmavý elegán
Stroček trubkovitý je delikatesa, která se špatně čistí
Houbařská poradna
Zeptejte se odborníka na radu
Objevte Chřiby
Nenápadné moravské pohoří nabízí řadu houbařských tras
Dáma na vysoké noze
Bedla vysoká chutná skvěle, ale pozor na záměnu
Houbaření ve Španělsku překvapí
Ve španělských lesích najdete hřiby i muchomůrku císařku
Jidášovo ucho
Vypadá jako lidský boltec, ale je ceněné v kuchyni i v léčitelství
Kupte si atlas a učte se na výstavách
Znalec hub Václav Koplík radí začínajícím houbařům
Dobro a zlo magických hub
Halucinogenní houby mohou pomoci i uškodit
Jak se neztratit v lese
Pomůže elektronika, mapy i zdravý rozum
Začínají podzimní houby
Přichází období václavek a suchohřibů
Atlas hub – Suchohřiby
Jejich sezóna právě začíná, hodí se na pánev i k sušení
Koše a košíky
Košík je základem houbařského vybavení
Smrtící královny lesa
Nebezpečné jedovaté houby by měl znát každý houbař
Co najdete v hypermarketu
Za pozornost stojí i žampiony či hlívy z obchodu
Houbařské tipy a akce
Navštivte výstavy, přednášky či poradny
Chráněné houby se snažím maskovat
Mykolog Jiří Polčák se pyšní unikátními objevy
Václavka smrková
Zářijová houba je skvělá na guláš nebo do zavařovaček
Do hrnce i na pánev
Vyzkoušejte recepty z čerstvých i sušených hub
Historický atlas
Nejstarší ilustrace hub
Fotografujte houby!
Čtenáři posílají fotky svých cenných úlovků
Houbaření jsem se nevzdal
Stanislav Miláček vyráží do lesa i po těžkém úrazu