Radost z poznání
Houby a houbaři 8/2017
- Kde hledat nejlepší úlovky?
- Atlas hub: Ryzce
- Mýty a pověry o sbírání
- Pozor na jedovaté houby!
- Nejlepší na talíři
Nenápadný gurmánský poklad
Smrž je nejdražší českou houbou
Janek s červeným kloboukem
Nález křemenáčů patří mezi největší houbařské radosti
Co kde roste
Jaké houby najdete v jednotlivých krajích nejčastěji
Král králů
Hřiby smrkové vyhledává a miluje většina houbařů
Když na houby, tak do Skandinávie
Nedotčený houbařský ráj najdete ve skandinávských zemích
Věřte nevěřte
Která houbařská rčení opravdu platí a co je jen pověra
Rozhovor: Houby jsou příbuzné živočichům
Mykolog Michal Tomšovský zkoumá chorošovité houby
Cenný lesní parazit
Troudnatec kopytovitý sloužil k léčení i k šití čepic
Nabruste nožíky!
Co roste v srpnu a září
Atlas hub
Tajemné ryzce voní a skvěle chutnají
Houbaření nad zlato
Hledání lanýžů se podobá zlatokopectví
Aby smaženice nezhořkla
Jak poznat hořké hřiby a jiné nástrahy
Sušení je základ
Jedním z nejlepších způsobů uchování hub je sušení
Elixír života i voňavá smaženice
Asijská houba šiitake léčí i skvěle chutná
Trhat nebo řezat?
V houbaření platí pravidla, která je vhodné dodržet
Nejchutnější muchomůrka
Růžovku považuje řada lidí za velmi chutnou houbu
Recepty z ostrova Sardů
Rozhovor o houbách na Sardinii
Houby na talíři
Vyzkoušejte kuchařské recepty z hub
Ze starého atlasu
Historické kresby hub mají svůj půvab
Nepodceňujte příznaky otravy
Jedovaté houby zabíjejí nebo zanechávají následky
Fotografujte houby!
Čtenáři posílají fotky svých cenných úlovků
Výbava do lesa
Věci, které se hodí na houbařských výpravách
Nože a nožíky
Dobrý nůž je houbařův šperk