Radost z poznání
Houby a houbaři 3-4/2018
- Únor v lese
- Hubník, sejkory i vošouch
- Základem je dobrý nálev
- Aby vydržely chutné a voňavé
- Pořádný hrnec

Únor v lese
Rosolovka, ucho Jidášovo i penízovka
Nevěřte mýtům, vařte bez pověr
Vyhněte se „radám“, které mohou ohrozit váš život
Hubník, sejkory i vošouch
Vyzkoušejte houbové recepty našich předků
Ze Šanghaje za křemenáči
Šéfkuchař François Thuille miluje šumavské houby
Z historického atlasu
Hlívy ve starých ilustracích
Základem je dobrý nálev
Zavařování je skvělý způsob konzervace hub
Jak správně sušit houby
Dobré výsledky při sušení přinese trouba i sušička
Aby vydržely chutné a voňavé
V jakých nádobách nejlépe uchovat sušené či naložené houby
Polévková hitparáda
Nejlepší polévky z čerstvých i ze sušených hub
Žampiónové variace
Nejdostupnější houba skýtá v kuchyni nepřeberné možnosti
Kouzlo slaných moučníků
Nebojte se hříbků či lišek v závinech a koláčích
Pořádný hrnec
Guláše, omáčky či ragú z lesních hub
Letní mix
Vyzkoušejte houby na grilu i svěží saláty
Houby, které vám zkazí jídlo
Pozor na hořčák i na palčivé holubinky
Atlas hub
Nejchutnější houby českých lesů
Houbové speciality
Objevte lanýžový olej či houbový sýr
Podle vůně a chuti
Poznávání holubinek je dobrodružství
Co milují čtenáři
Inspirujte se recepty zkušených houbařů
Vyzkoušejte je za syrova
Pochutnejte si na houbách bez tepelné úpravy
Jak chutnají „úředně povolené“ houby
Seznam a hodnocení českých tržních hub
Nezapíjejte hnojník vínem
Některé houby se s alkoholem nesnášejí
Knihy o vaření z hub
Přehled nejlepších českých houbových kuchařek
Gastronomické rarity
Dorůstající kotrč i víno z ucha Jidášova
Fotografujte houby!
Fotografické úlovky našich čtenářů