Radost z poznání
Houby a houbaři 10/2018
- Páchnoucí vzácnost
- Sluka není jen pták
- Za hřibem, co vysává život
- Z historického atlasu
- Tipy na houbařské akce
Páchnoucí vzácnost
Hadovku valčickou najdete i na vinici
Kouřící houba
Pýchavka obecná je nenápadný poklad
Na václavky i na chutný jelení jazyk
Když zaprší, můžete se těšit také na křemenáče, václavky a suchohřiby
Sluka není jen pták
Objevte zajímavou a chutnou sluku svraskalou
Mykolog odpovídá
Nechte si určit vaše nálezy
Vzácná pochoutka císařů
Ohrožená muchomůrka císařská
Ryzce a voskovky jsem si zamiloval
Mykolog a fotograf Petr Nouzovský
Do detailů: hřib borový
„Borovák“ mizí z českých lesů
Za hřibem, co vysává život
Kuriózní soužití hřibu příživného a pestřece
Otec české mykologie
Příběh Julia Vincence von Krombholze
Vaříme z hub
Jak nejlépe využít klobouky v kuchyni
Na dohled od ocelového srdce
Houbaření v okolí Havířova
Atlas hub: štítovky
Poznejte většinou nejedlé, ale krásné houby
Z historického atlasu
Vřeckovýtrusné a břichatkovité houby
Houby v proudu vzduchu
Tipy na nejlepší metody sušení
Léčba lesem
Les vás uzdraví, i když nic nenajdete
Tipy na houbařské akce
Kam zajít na výstavy, přednášky či výpravy s mykology
Do lesů kolem Brna
Dobrá místa na houbaření
Nevítaní nepřátelé ovocných stromů
Dřevokazné houby najdete i na zahradě
Fotografujte houby!
Nejlepší fotografické úlovky našich čtenářů